Tuesday, May 28, 2013

nõuandeid max kaurile

niisiis, kui sa oled sellise linna linnapeaks ootamatult sattunud. siis sa pead ju mingeid värskeid tuuli tooma. andma linnale uue hingamise. nagu leif kalev ütles politseiameti peadirektori valimisel, et väljast tulnud inimesel on hoopis teine pilk asjale. ja miks mitte konstrueerima hakata linna identiteeti uuesti. või vähemalt uuesti defineerida seda.
kui muidu maksab see umbes 10 000 eurot, siis mina teen selle max kaurile praegu täiesti tasuta.
niisiis meie linn mustvee. mis linn see on?
1. mustvee on keskkonnasõbralik linn. linn on eriliselt roheline oma murulappidega. ning jalutajal ja jalgratturil on puhas nauding kruiisida meie linnas.
2. mustvee on lastesõbralik linn. mustvee pöörab erilist tähelepanu lastele ning hoolib nendest. seda tõestab max kauri visiit koolimajja ning kohtumine seal kooli direktoriga ning volikogu liikmetega.
3. mustvee on ettevõtlik linn. mustvee asub iidsete kaubateede ristumiskohas ning see koht ei ole oma aktuaalsust kaotanud tänagi. linnavalitsus suhtub eriliselt soosivalt uutesse ettevõtetesse ja toetab neid igati.
4. mustvee on auväärsete traditsioonidega linn. linnaelanikel on omad kombed, omad pidustused ja oma täisväärtuslik kultuur. igal turistil tasub neid traditsioone uurima tulla.
5. mustvee on kultuuri väärtustav linn. loomingulistel inimestel on mustvees eriliselt hea elada ning loomulikult on mustvee õhustik eriliselt viljastav.
6. mustvee on kuurortlinn. külalised ja puhkajad on mustvees eriti teretulnud. linnakeskkonda on igal külalisel mõnus sulanduda. ei ole mingit hõõrdumist.
7. mustvee on spordilinn. kõik rahvasportlased saavad mustveesse tulla sporti tegema. mustvees toimuvad mitmed suure tähtsusega spordivõistlused ning areng selles valdkonnas on dünaamiline.

need on siis nüüd vabaks kasutamiseks. õigekeelsus on garanteeritud. aga loomulikult tuleks tekst ka inglise ja soome keelde tõlkida. ja kui max kaur peaks edaspidi sattuma mõne teise linna linnapeaks, siis on üsna lihtne asendada mustvee nimi selle teise linna nimega ning seda reklaamteksti jätkuvalt kasutada.

No comments:

Post a Comment