Wednesday, September 4, 2013

nikolai danilevski

sissevaade vene šovinisti hinge.
kõik teised teevad meile liiga ja kohtlevad meid topeltmoraali alusel. niipea kui venemaa natukenegi poolat või gruusiat okupeerib, on läänes suur kisa lahti. pealegi oleks ju kuritegu olnud, kui venelased gruusiat poleks okupeerinud. sest siis oleks türklased neid okupeerinud ja see okupatsioon oleks oluliselt verisem olnud. parem ikka, kui usuvennad okupeerivad, eksju.
soome hõimude allutamisest ei tasu üldse rääkida, sest ilma riigita rahvaste vallutamine ei ole okupeerimine ega üleüldse mingi kuritegu. need hõimud niiehknaa ei anna kultuurilises mõttes maailmale midagi. siberis elavad soome hõimud elasid nii mittekultuurset elu, et nad ei saanud arugi, et vene tsaar nende maad valitsema hakkas.
aga mis need lääneriigid ise teevad? britid okupeerivad iirimaad ja indiat ja üleüldse poolt maailma. prantslased okupeerisid alsassi. sakslased okupeerisid poolalt ja taanilt alasid. hispaania alistas ja hävitas terveid ameerika tsivilisatsioone. "austria võttis mõõga abil vähe või ei võtnud midagi, ent tema olemasolu on juba kuritegu rahvaste õigue vastu".

No comments:

Post a Comment