Wednesday, December 28, 2016

vabariigi kodanikud

saatejuht: "tere härrad ja prouad, tere televaatajad. täna räägime haridusest. meil on saates ka külalised. noh, oleme pisa tulemuste järgi tipus aga rahakotis ulub endiselt tuul, mis?"
mailis reps veepudelilt korki ära keerates: "eks ikkagi 2/3 meie üliõpilastest on naised ja seega on tulekul suure kanaema ühiskond. pole midagi parata."
laine randjärv tõstab oma käekoti laua peale: "tõeliselt raudne isiksus ei tunneta, et ahelad oleksid võõrkeha."
marianne mikko kõõlub tooliga: "me peame ikka vaatama seda, et kust me tuleme ja kuhu läheme. me oleme siiski kääbused hiiglaste õlgadel."
saatejuht asetab käed rinnale risti: "minu ema, kes oli ülikoolis õppejõud, ütles alati, et ega ülikool matsi ei riku."
laine randjärv haarab mikrofonist kahe käega kinni ja tõuseb püsti: "üks asi on haridus aga hoopis teine asi on haritus. siin on suur vahe!"
mailis reps puudutab käega laine randjärve õlast: "laine, istu maha. minul on olnud privileeg rääkida ja armatseda neljas keeles. mõtelge vaid, kui igav võis olla armatsemine enne paabeli torni ehitamist"
laine randjärv vaatab repsile sügavalt silma: "ma parem ei alustagi sel teemal, et milline humanitaaride ületootmine meil on. tegelikuks kvalitatiivseks hüppeks on meil oluliselt rohkem reaalteadlasi vaja ning vähem humanitaare, humanitaare ei ole õieti meile üldse vaja."
mailis reps toetab küünarnukid lauale: "ma tahan seda väga selgelt öelda, et tegelikult on asi kutseõppes ja meie väärtushinnangutes. kutseõpe tuleb au sisse tõsta."
marianne mikko aevastab ja paneb ülemise kraenööbi kinni: "jumal on surnud, marksism on kriisis ja minugi käsi käib kehvasti"
saatejuht tõstab laua alt välja uue veepudeli: "siinkohal tuleb nõustuda selle inimesega, kes ütles, et pole kerge olla kirjakirjutaja margikogujate ajastul"
mailis reps laualina kohendades: "rebane teab mitmeid asju aga siil teab ühte suurt asja"

No comments:

Post a Comment