Monday, November 5, 2018

kuidas kleve anna naimisega kõik valesti läks

kui henry kaheksanda kolmas naine sünnitusjärgselt suri, oli henryl vaja uut naist. mõtled küll, et kui juba neljandat naist võtad, siis peaks teadma mida ja kuidas. aga kõik läks valesti.
1. saksa kunstnik hans holbein noorem sai ülesandeks maalida 25-aastast annat, kleve hertsogi tütart nii töetruult kui võimalik. maalikunstnik aga tegi väidetavalt koledast naisest ilusa.
2. henry uskus portreed, sõlmis abielulepingu ja kutsus kleve anna inglismaale. kõigepealt lähenes henry talle robin hoodi kostüümis ja püüdis teda kallistada ja suudelda. aga kleve anna ei teadnud robin hoodi lugusid ja ei tundnud kuningat ära.
3. lisaks pani henry tähele, et naine haiseb.
4. kui henry uuris, et kas saaks abielulepingu katkestada, siis selgus, et ei saa. siis pika hambaga henry abielluski temaga.
5. pulmaööl aga väidetavalt jäi abielu realiseerumine ära. henry otsustas "väljaveninud kõhu ja rindade" tõttu, et see naine ei saa neitsi olla.
6. abielu lõpetati ca 6 kuud hiljem ning abielu korraldanud thomas cromwell hukati.
7. kleve anna sai endale hüvitiseks richmondi lossi, elas seal veel 17 aastat ja suri siis. kui teda taheti ainsa henry naisena westminster abbeysse matta, siis alguses ei leitud seal tema jaoks ruumi. lõpuks siiski leiti ja nüüd ongi ta ainuke henry kaheksanda naine, kes sinna maetud on.

No comments:

Post a Comment