Monday, June 22, 2020

kuidas hrustsov waldorf astoria hotellis lifti kinni jäi

kui hruštšov 1959. aastal ameerikas käis, siis ta majutus new yorgis art deco stiilis waldorf astoria hotellis. tema tuba asus 35. korrusel. hruštsovi saatev kindral nikolai sahharov oli just öelnud, et kui keegi peaks nikitat ründama, siis käib BOOM! kuna tuumaajastu ja raketiajastu oli parasjagu käimas, siis keegi seda ei tahtnud ja kõik pelgasid venelaste bravuutitsemist oma rakettidega.
nad läksid siis lifti. hruštšov, tõlk aleks akalovsky, kindral nikolai sahharov, liftitüdruk mary anne anemone ja hotelli direktor härra lodge.
30. korrusel jäi lift ühtäkki seisma ja läks pimedaks. elekter kadus ära. kuna käimas oli parasjagu võidujooks kosmosesse, kuule ja tuumarelvastumine, siis hruštšov kasutas juhust ironiseerimaks ameerika tehnoloogiat.
nad seisid veel mõnda aega liftis ja siis nägid, et läbi laeluugi ronides saaksid nad 30. korruse liftiuksest väljuda. sahharov läks esimesena, hruštšov järgmisena. hotelli direktor meenutas hiljem, et toetas kahe käega hruštšovi paksu tagumikku, kui see lifti laest välja ronis. nad said kõik liftist välja ja läksid jala viis korrust üles. kohe seejärel tuli elekter tagasi ja lift jätkas liikumist.

No comments:

Post a Comment