Saturday, August 22, 2015

varsti on nii nagu 38. aastal

see on nii omapärane lugu, et sellel puudub isegi igasugune kirjanduslik ja ajalooline väärtus. aga kirja tuleb panna, sest mine tea millal tulevikus vaja läheb.
kontekst on see, et kinnisvaraarendaja pro kapital tahab mingit oma arendust kalarannas ellu viia, milleks aga linn luba ei anna. küsimus on ranna ala kasutamises ja inimeste ligipääsus sellele. nüüd selleks, et kuidagi linnavalitsust survestada, kuulutas pro kapital selle ala sadamaks ja sadama puhul on lubatud ranna sulgemine inimestele. ja hakkas aia ehituseks poste püstitama kultuurikilomeetri äärde, et takistada inimeste juurdepääs.
nüüd tuleb lugu ise.
üks kodanik vaatles seda randa. nägi rannas kedagi vanameest kive vette loopimas. mööda kultuurikilomeetrit lähenes 30 aastat vana mersu.
mersust lõugas keegi vene keeles, et "mida sa bljatt seal loobid kive?! tule siia bljatt!"
vanamees tuli mersu juurde. mersust ütles mees: "kui sa neid poste puudud, siis ma kutsun politsei!"
senimaani asja vaadelnud kodanik sai vahepeal mingi ehitaja käest teada, et tegemist urmas sõõrumaa turvafirma uss patrulliga. kodanik lähenes mersule ja juhtis tähelepanu, et mehel puudub vormiriietus, auto on ilma eraldusmärkideta ja mingit töötõendit pole esitatud.
selle peale ärritus mersus olev mees: "varsti on kõik nagu 38. aastal"
kodanik palus täpsustada
mees mersust rehmas, et ta ei hakka siin praegu seletama.

No comments:

Post a Comment