Monday, February 11, 2019

episoode euroopa kroonitud peade elust

1. episood ehk kuidas ahv hammustas kreeka kuningat

aleksandros sai kreeka kuningaks 24-aastaselt. kui ta oli kolm aastat troonil istunud, siis läks ta ühel päeval jalutama oma tatoi lossi parki. seal pargis oli ka viinamägi ja viinamäe pidajal olid ahvid. makaagid. tol päeval läks kuninga koer makaagiga kisklema. kui kuningas neid lahutama läks, tuli üks teine makaak ja hammustas kuningat jalast. haav läks juba järgmisel päeval sepsisesse aga keegi ei julgenud jalga amputeerida. nii surigi kuningas aleksandros hirmsates piinades vaeveldes ahvuhammustusse.

2. episood ehk kuidas wilhelm II oma maailmapilti harmoniseeris

kui wilhelm II oli juba jupp aega võimust ilma olnud ning redutanud hollandis doornsis, siis tuli hitler võimule. wilhelmile põhimõtteliselt hitler meeldis, sest nad mõlemad ei sallinud juute. wilhelm oli harras kristlane. hitler aga ei sallinud ei kristlasi ega monarhiat. et siis oma maailmapilti kuidagi harmoniseerida, siis oli wilhelm kujundanud enda jaoks veendumuse, et jeesus ei olnud juut. samuti oli ta veendumusel, et prantslased ja inglased on tegelikult neegrid.

3. episood ehk itaallaste eelviimane kuningas

vittorio emanuelle III sai kuningaks 1900. aastal, kui tema isa mõrvati. kui võimule tuli mussolini, siis ei jäänud tal muud üle, kui mussolinit toetada. sest alternatiiv oleks olnud radikaalne sotsialism, mis oleks viinud riigi ehk hispaania-laadsesse kodusõtta. eks ilmselt vittorio emanuelle III ise ka väikestviisi uskus itaalia suurusesse, meelekindlusesse, kuldse ajastu saabumisse, relvade jõusse jne. sest kui mussolini oma paraade pidas, siis ronis kuningas ka püünele. seisis siis seal mussoliniga kõrvuti. sellest muidugi eriti ei räägita, sest kuningat ei pandud tähele. sest vittorio emanuelle III oli ainult 1 meeter 50 sentimeetrit pikk.

No comments:

Post a Comment