Saturday, August 11, 2012

ametnikeviha

ekspressi kõrgintellektuaalset esseekülge lugedes tuleb korrata seda vana järeldust, et mõnedel erasektoris töötavatel inimestel tekib mõnikord ikka ametnikeviha. nii nagu mõnedel on juudiviha või homoviha või neegriviha. ametnikeviha on tegelikult oma olemuselt rohkem sellise humanitaarviha moodi - vat mõnikord mõnel reaalteadust õppinud inimesel tekib kujutelm, et need humanitaarid ei tea muhvigi ja et tõeline maailmetunnetus käib ikka reaalteadustes. sealt edasi tekib neil humanitaarvihkajatel eugeeniline kihk hakata lastele rohkem reaalteadusi õpetama ja kõiki noori insenerideks õpetama.
no eks kõik need vihad tulenevad ettekujutusest, et mina olen parem kui sina.
see selleks. tagasi ametnikeviha juurde. et mõni erasektoris töötav inimene kandub niimoodi ära. on nii, et see sõna "ametnik" ju ongi pandud täis negatiivset tähendust. kui näiteks artikli pealkirjas on sõna ametnik, siis on ette teada, et räägitakse halba. kui aga on pealkirjas "päästja" või "tuletõrjuja", siis on artikkel positiivses toonis.
lahendused? igasugust viha aitab aitab leevendada kommunikatsioon, teadmistevahetus, kogemustevahetus. näiteks võiks reegliks olla, et 7 aastat reklaamiagentuuri loovjuhi koha peal töötanud inimene suunatakse järgmiseks 7 aastaks piirivalvesse 600-eurose palga peale.

No comments:

Post a Comment