Tuesday, November 8, 2016

hessi sekeldused

rudolf hess oli ikka täiesti traagiline kuju. mõned episoodid.

1 episood
kui hess lennukiga shotimaa kohale jõudis, siis sai ta aru, et ta ei suuda oma lennukit maandada ja otsustas langevarjuga välja hüpata. jättis lennuki mootorid seisma ja seadis propellerilabade kaldenurga nullile. avas kokpiti ja tahtis välja hüpata aga tuule surve oli liiga suur. sest lennuk liikus ca 400 km h. siis meenus talle komandör robert von greimi õpetus, et väljahüppamiseks on vaja lennuk küljele kallutada ja siis aitab raskusjõud kaasa. talumees david mclean avastas hessi oma põllu peal langevarjuga heitlemas.

mõned bbc naljad:
- hess lasti churchilli juurde. churchill küsis, et "oo, kas teie oletegi see hullumeelne?". hess vastas: "ei, ma olen kõigest tema asetäitja."
- aegajalt lasti eetrisse uudis, et vahepeal ei ole taevast alla sadanud ühtegi saksa valitsuse liiget
- ja et saksa ülemjuhatuse kommünikees väidetakse, et goebbels ja göring on endisels sakslaste käes

2 episood
hess oli kindel, et teda tahetakse inglismaal mürgitada. ta nõudis alati, et briti sõdurid sööksid koos temaga samast potist. kui talle lihalõigud ette pandi, siis ta üritas võtta kõige tagumist. kui talle pirukaid toodi, siis ta keeldus neid võtmast ja küsis muudkui, et kuidas ta kindel saab olla, et need mürgitatud ei ole. kui talle aga kinnitati, et need ei ole mürgitatud, siis virutas hess hunniku pirukaid keresse ja tal läks kohe tuju heaks.

3 episood
ta lasi endale ikka viskit tuua. aga kohe kahtlustas, et see on mürgitatud. ta kleepis pudelile pealuu joonistusega paberi peale ja viis vahisõdurite kätte, et need selle viski ekspertiisi viiksid. briti vahisõdurid aga jõid selle viski kohe ära. hess oli väga nördinud.

4 episood
hess otsustas mitu puhku enesetappu teha. ükskord kui ta seda üritas, siis pani ta endale saksa lennuväevormi selga, viksis saapad ära ja hüppas trepist alla. murdis reieluu.

5 episood
hess oli lugenud ameerika toitumisteadlase dr kellogi tööd, kes oli kindlal arvamusel, et klassikaline roe peab olema pruun ja kõva ega tohi lõhnata rohkem kui soe küpsis. kuna tema roe selline ei olnud, siis ta jälgis väga hoolikalt oma rooja ja üritas mitu puhku erinevate sõdurite kaudu rooja ekspertiisi saata.

6 episood
kui hess oli oma reieluu puruks hüpanud ja tema jalg oli fikseeritud, siis äratati ta üles. ta tundis, et ta ei saa urineerida ja nõudis, et talle pandaks kateeter. kui lõpuks briti arst oli nõus seda tegema, siis nõudis hess, et enne kateetri sissepistmist talle suguti otsa peale kokaiini hõõrutaks.

7 episood
sama hooga juhtus ka see lugu, et hess oli valudes ja nõudis, et talle morfiini süstitaks. lõpuks oli briti arst nõus süstima. aga süstis talle lihtsalt vett. kui hess aru sai, et talle pole morfiini süstitud, siis oli ta taaskord väga nördinud.

8 episood
no see ei ole otseselt nüüd hessi traagika aga dramaatiline lugu ikka. nimelt taheti hessi asukoht maksimaalselt salastatuna hoida. seega selles nn laagris oli ametlikult 14 sõjaväelast ja seetõttu eraldati ka toiduportsjone 14 inimese jagu. viieteistkümnes oli aga hess ja salastatuse mõttes loovutas siis iga mees natuke oma toitu, millest tehti hessile süüa. briti parlamendis tekkis aga kahtlus, et kui hess saab luksuslikult erakoka poolt tehtud roogasid ja seda kõike briti sõjaväelaste ratsioonist, siis järelikult peavad viimased küll näljas olema. selle asja uurimiseks algatati juurdlus, mida juhtis kolonel boulnois. kui boulnois selles laagris ringi käis ja uuris neid kohti, kus hess aias jalutamas käis, siis kukkus ta kraavi.

9 episood
hess taotles briti valitsuselt püstolit "ensekaitseks, et ma saaksin end maha lasta". valitsus vastas, et praegusel ajal on püstoleid väga napilt.

No comments:

Post a Comment