Thursday, February 13, 2020

samal ajal kremlis

brežnevi lemmikretsept

ladvikul oli kombeks kokku saades vahetada parimaid retsepte. käbin tõi tallinnast näiteks kuumsuitsukala.
kui aga kätte tuli brežnevi kord maailma parimat toitu pakkuda, siis ta palus tuua köögist kuumi keedukartuleid ja pisut toorest hakitud mugulsibulat. kui need toodi lauale, siis võttis brežnev põuetaskust poslamaslapudeli ning kallas igaühe taldrikule sortsu. kartulitükk tuli poslamaslasse pista, sibulahakkes veeretada, näpuotsaga soola peale raputada ning seejärel suhu pista.
"oi kui maitsev" kiitis brežnev ja pistis tüki suhu. seepeale tegid lauakaaslased sama ja kiitsid; "vkusno".

brežnevi avasõnad

kord ühel nlkp keskkomitee üldosakonna juhataja konstantin tšernenko eestvõtmisel kokku kutsutud parteikomiteede üldosakondade juhatajate üleliidulisel nõupidamisel pidi brežnev isiklikult tervitussõnad lausuma.
brežnev astus kõnepulti ja alustas: "väga lugupeetud kallis seltsimees leonid ilijtš brežnev, me kõik oleme siiralt väga rõõmsad, et teil, kallis leonid ilijtš, hoolimata teie kolossaalsest hõivatusest ja tohutust töökoormast, leidus aega ning võimalust meiega kohtuma tulla."

johannes hindi imerohi

mäletatavasti oli brežnev üsna kehva tervisega. ning samal ajal olevat tallinnas ettevõttes desintegraator leiutatud johannes hindi juhtimisel imerohi. see tehas asus kusagil järvel ning hommikuti oli tehase ees putkajärjekorras pikk järjekord abivajajaid, kes seda imerohtu tahtsid soetada.
eks siis lõpuks jõudis jutt imerohust ka brežnevi arstideni ning nad tellisid pudeli.
natukese aja pärast tellisid nad poolteist liitrit ja palusid selgitusi selle pudeli sisu kohta. ning siis hakatigi iganädalaselt lennukiga moskvasse saatma kanistriga seda imetabast vedelikku.
leo luks, kes seda imerohu tootmist vaatamas käis, kirjeldab seda nii: "keskmise suurusega kiviehitises, mis seisis teistest veidi omaette, oli kesksel kohal suur vann, milles tootmisprotsess pidevalt käis. vanni pealispind oli kaetud tiheda, kohati nagu määrdunud mustja kobrutava vahuga, ja see meenutas lahtiselt käarivat õlleankrut. seesama vann oligi selle iseäraliku bakteri töötuba, vanni visatud väga mitmesugustest eriliselt valitud ja kogutud taimedest ning loomsest alusainest ammutas see teatud osiseid ning sünteesis kobrutavasse vedelikku. hingematvat lehka eritav tootmiskäik paistis üsna algeline: vannis olevasse vedelikku heideti aeg-ajalt sinnasamasse kõrvale kogutud hunnikutest mitmesuguseid taimi ning naabruses asuvast lihakombinaadist toodud loomapäid ja rupskeid. bakteri läbitöötatud mass vajus vanni põhja. vedeliku ülakiht aga muutus pisut klaarimaks ning sealt ammutati preparaati, mis pooleliitristesse pudelitesse villiti."

No comments:

Post a Comment